Gamemaker

Wat is Gamemaker?

GameMaker is een programma dat kan worden gebruikt voor het ontwerpen en maken van games. In de verschillende opdrachten ga je eigen spellen maken waarbij je bij ieder spel je eigen elementen toevoegt. Dit maken kan op twee manieren, de makkelijkste manier is door middel van “visueel” programmeren. Hierbij maak je een game doormiddel van selecteren en klikken. Buiten de introductieopdracht gebruiken we deze optie Niet. De overige opdrachten ga je de spellen maken door middel van programmeren met GameMakerLanguage code. Deze code zal gedurende de filmpjes en de verschillende pdf’s uitgelegd worden. Kom je iets tegen dat je niet kent of wil je een andere functie toevoegen? Dan mag je altijd op internet op zoek gaan naar het antwoord.


Beginnersniveau

B1: Introductieopdracht

B2: Your first game


Gevorderdenniveau

G1: Making a Platformer

G2: Tower Defense


Expertniveau

E1: Eigen game